När vet man att det är läge att sälja sin sajt?

Det absolut svåraste med att sälja sajter, att veta när man bör sälja dem. Kommer det vara värt mödan att skala upp sajten och hamna högt på fler sökord, eller är det bättre att lägga krut på en annan sajt?

I detta inlägg vill jag ge lite idéer på hur man kan tänka i denna process.

Dilemmat

När du sålt en sajt så innebär det att köparen antagligen har sett ett värde utöver det värde som sajten har idag. Kanske handlar det om att köparen ser otrolig potential i att expandera sajten, optimera den ur konverteringsperspektiv eller lansera en egen produkt och kan få högre lönsamhet på det. Eller något helt annat!

Detta kan kännas jobbigt då man själv skulle kunna göra samma resa som köparen gör och få en ännu bättre avkastning på sajten när man säljer den i framtiden.

Samtidigt så blir ju sajten betydligt mer attraktiv för köpare ifall det finns potential i att utöka sajten, eller andra sätt att kräma ut pengar ur sajten som idag inte har applicerats.

Det är ett ganska tydligt dilemma och det är inte konstigt att det ofta är svårt att sälja sin hemsida – kanske inte rent praktiskt, men psykiskt.

Tecken på att det är dags att sälja din sajt

1. Du läser denna artikel

Okej, du kan absolut läsa en artikel för att lära dig mer om när du bör sälja din hemsida ett långt tag innan du väl säljer hemsidan, men att du redan går i dessa tankebanor gör att det inte är speciellt långt ifrån verklighet. Kul!

2. Du börjar få slut på idéer

Motivation är en svår nöt att knäcka.

3. Du har fått bra snurr på annan sajt

4. Du får ett bra bud

0 Shares:
Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You May Also Like